New Items Available, How to Use Liner, and Update on KUTU New Group..

-
--

Salam semua,

Beberapa pengumuman nak buat..

1) Sesiapa berminat nk join KUTU utk Medela Freestyle please email me at ajasuakeem@yahoo.com. InsyaAllah terus dapat pump every awal bulan,macam group kutu terdahulu ;)

2) KUTU utk Medela Swing (RM649) juga akan dibuka (dah ada beberapa org tanya, kalau sesiapa berminat boleh email Aja dulu sebab ibukutu belum ada volunteer lagi.. hihiii

3) Have you heard of Bumble Bee 4 oz BPA-Free bottles set (8 bottles each set) - This is one of a kind bottles. If you use Medela bpump you can use this bottles too.

I am selling this for RM38... While stok last ya..

4) PLAYTEX LINER 125 pcs (8 oz)- NOW AVAILABLE, harga RM 48.00 (Retail price RM52.90)

*Why I sell playtex liner when there's now a new cheap liner around e.g: 100 pcs for RM29.00++? I am a liner user,and I have tried many types of liner and breastmilk storage bags. From expensive Medela 'pump and save bags' to cheapest liner available. And I found out and I do think Playtex is one of the BEST. Strong plastics I must say.. and hygienic also.

*Read how to use Playtex Liner below ;)


TUTORIAL CARA GUNA LINER (ni jenama playtex liner)

Aja biasa guna liner 8 oz walau utk isi 4 oz, sebab takut melimpah bila nk ikat dgn getah

- mula2 pegang mulut liner dgn 2 jari


- then cuba selisihkan utk membuka nya


- then masukkan mulut liner ke atas mulut botol seperti dlm gambar di bawah
kira kita selungkupkan liner tuh atas bottle


- then tuang susu dlm liner yang diselunkupkan atas bottle, kalau boleh laju skit la
kalau tak nanti mudah smear.. then biar susu habis menitis ke dlm liner


- then, dh selesai...ikat liner dgn getah seperti di bawah
sebelah tuh guna playtex liner, sebelah tuh medela breastmilk bags/ storage bags
mahal skit la medela punyer sebab dia ada ziplock...
biasa liner org ikat dgn getah jer... kalau breastmilk bag biasa ziplock


sekian, nanti apa tak sure leh utarakan pertanyaan and pendapat ya..

"Bringing You Only the Best In Your Pumping Journey.."

Regards
Aja ;)

MEDELA SPAREPARTS & ACCESORIES :We have been stocking a lots of Medela spare parts, accesories and bottles, for feeding and storage, and all Medela products is BPA-FREE!!.. Kindly check our fotopages at http://mybreastpumpshop.fotopages.com. And if there's any parts you need that is not in the list, boleh contact Aja via

email ajasuakeem@yahoo.com atau call 03-33932857 (7.30 pm to 11.00 pm)

* ORDERS are welcome also. Thank you ;)

'''
''
'

7 comments:

The Mrs-Bride said...

aja, camne ikat liner tu sampai leh jadik gelembung ek? me ikat slalu jadik lembut baru x kembung cmtu.. heeee! saje nak tau.. nak kasi cantik sket! hahaha.. :P

ajasu said...

Baru pasan msg Mrs Bride nih, kalau nk kembung mcm tuh lepas isi susu, then pegang hujung atas. Pulas badan liner tuh mcm org isi air soya kat pasr mlm.

hehe.. Aja mmg suka tgk kembung camtu ;)

angah said...

salam. k.aja, nk tanya.. kutu utk medela fs tu on lagi ke? sy deliver bulan 4 ni. actually dh beli avent manual sblm ni. tp lps bc blog akak ni, rasa teruja pulak nk ada medela fs. lgpon ada terpikir gak kalo abes pantang nnt, sng sket nk pump kat tmpt keja kalo guna medela fs tu..hehe

hah said...

Assalamualaikum aja...boleh bagitau cara nak pindahkan susu dr liner ke botol x? huhu

fitto said...

salam,
nak tanye, ade bukak lg k kutu utk medela fs ni?

tq.

ajasu said...

Hi Fitto, Kutu FS and Medela Swing always open. Boleh email me for enquiries ya ;)

Mama Nur said...

Salam aja.. saya return cust nk join kutu utk fs.. ada lg tak...yg lama swing ok lg. just bila single pump n dh naik kerja mmg xsempat..